JK7VMMK

Oletko kyllästynyt kolmen kuukauden marraskuuhun ja kerrostaloyksiöön tungettuun saunaan, jossa pitää juoda maitoa lauantaisin iltauutisten aikaan, kun maalaisliitto käskee?

Oletko kyllästynyt mökkeilemään Suomessa, tappelemaan mökin ylläpidosta sukulaisten kanssa ja katselemaan SKDL:n sekoilua politiikassa, samalla kun sytytät märkiä puita kiukaassa kesäkuun luita ja ytimiä hellivässä kolmen asteen vesisateessa?

Muutos on mahdollinen!

Sitähän minäkin.

Hyviä uutisia! Myy Suomen mökkiosuutesi pois ja sijoita Jukola7 Välimeren mökkikommuuniosuuteen! JK7VMMK, Se on arvopaperi!

Onneksi voit olla se muutos, jonka haluat nähdä maapallolla. Se nyt vaan oli paska idea levittää ihmiskuntaa näin kauas pohjoiseen.

Minkälainen mökkeilijä olet?

JK7VMMK ottaa huomioon ihmisten mökkeilytapojen väliset erot. Oletko

 • lomalla erakkofilosofi – murahtelet nurkissa
 • lomalla rakentava ikiliikkuja
 • sosiaalinen säheltäjä
 • kokkaava kekkuli?

Yhdessä sovituista (JK7VMMKO on valistunut tehokas diktatuuri, toimitusjohtaja päättää asioista yhdessä hallituksen kanssa käyttäen Ray Dalion uskottavuus painotettua menetelmää päätöksenteossa.) mökkikommuunia edistävistä tehtävistä maksamma paikallisen markkinahinnan tehdystä työstä, kuten pakollisesta rakenteiden ylläpidosta. Kroatiassa se on jopa 3€/tunnissa. Voit siis madaltaa mökkeilykuluasi tekemällä työtä yhteisen hyvän eteen.

Digitaalinen nettivarausjärjestelmä tekee lomaviikkojen tai viikonloppujen varaamisen helpoksi kuin vettä vain. Hankalista päällekkäisyyksistä luodaan kirjallinen ohjeistus ja reklamointimenetelmä, jos vaikka koulujen lomat tai juhlapyhät osoittautuvat kovin suosituiksi tulee käyttöön ottaa kiertävä järjestely. Nämä ratkeavat kyllä sitten, tekemällä selviää.

Idea on se, että JK7VMMKO:ssa voi oleilla pitkiäkin aikoja jos vaikka sattuu sapattivapaa tai eläkepäivät sopivasti. Tulee kuitenkin huomata, että pitkien varausten tulee ehkäpä katketa kesken, jos konserniorjan lomaviikko sattuu siihen välille. Pitää luoda selkeät säännöt siihen miten homma toimii. JK7VMMKO osakkaiden tulee kyetä kompromisseihin ja itsereflektioon sekä ottamaan huomioon muiden osakkaiden elämäntilanteet. Pahimpia vänkyröitä emme edes halua näihin kuvioihin.

Korjausliike – takaisin etelään

Jukola7 Välimeren mökkikommuuni tarjoaa siedettävää elämää. Mökkikommuunin perusajatus on tämä

 • aurinkoa ja lämpöä
 • paremmat hedelmät ja vihannekset
 • sosiaalista elämää – keskusteluja kiinnostavista aiheista
 • myös totaalierakko-optio – meidän pitää vain tietää persoonalisuustyyppisi etukäteen
 • kauas neukkusuomen masentavasta sosiaalivaltiosta edes ajoittain
 • erilainen kulttuuri
 • vuoria tai merta tai molempia
 • sutjakat lennot Suomesta

Siinäpä se. Idea on ostaa kivikasa Adrian-meren läheisyydestä. Mahdollisia maita ovat Italia, Slovenia, Kroatia, Montenegro, Albania ja Kreikka. Miten olisi Sibenik Kroatiassa.

Peruskonserniorjalla ei kuitenkaan ole lomaa vuodessa kuin se säälittävä 4-5 viikkoa. Pakkoko sinne on kaikkien samaan aikaan tunkea ! Voit varata oman kökötysviikkosi joko yksin tai erikseen helpolla nettisysteemillä. No riitahan siitä lopulta tulee kyökin kautta, mutta sitten voit irtautua koko paskasta ja myydä osuutesi eteenpäin! Vahinko kiertämään! Satans.

Mitä maksaa

No edukasta pitää olla. Olisiko koko pytingin hinta 80 000 – 120 000€ ? Eli jos olisi vaikka neljä osakasta niin se olisi sitten 20 donaa per nassu. Ja voisiko siihen saada lainaa 50% ? Hattu päästä ja pankkiin lainaa kyselemään!

Omistusmuoto

Ei kai tästä nyt tule sellainen lomaosake, ne on jotenkin niin säälittäviä! Miten välttää tuo brändäysmoka? Pitää keksiä jotakin.

Luonnostellaan vähän budjettia

Osakas 1 – 20 000 € fyrkkaa ja 20 000 € lainaa. Neljä osakasta niin se tekee 80 000€ fyrkkaa ja 80 000€ lainaa, eli yhteensä 160 000€. Saisiko sillä jotakin jo? Pitänee googlailla. Entäs ylläpito, sähköt, kaasut ja vedet? Ja vuotaahan se katto? jos lainaa on 20 donaa per nassu ni se tekee satkun kuussa. Eli mitähän menis, 150 € per kuu yhteensä? Onhan se rahaa sekin.

Entäs miten kulut jaetaan, pitäskö olla joku perusmaksu per käytetty viikko? Entäs kun joku käyttää enempi ku toinen? Pitäs miettiä nää läpi, tuskin on vaikeeta.

Muita ideoita tähän liittyen

Idea on se, että tää olis myös samalla sosiaalinen konstruktio eli rakenne! Perkelettäkö sitä kökitään kopeissa itsekseen? Tässä voisi samalla nähdä niitä ihmisiä mitä haluaa nähdä.

Tärkeintä tässä on se, että maalaisliitto ei pakota juomaan maitoa koppisaunassa, joka on ammattiliittojen rakennuttamassa korruptio kerrostalossa kun ulkona laskeutuu neukkusuomen sosiaalidemokraattinen pimeys, joka peittää alleen kaiken toivon paremmasta!

Esimerkki sovitettavista asioista

Mietitäänpäs miten homma voisi toimia tarinan muodossa.

Ensimmäinen kohde on Kroatiassa Vir Saarella. Se maksaa 120 000€.

Osuus maksaa 30 000€ , josta puolet on lainaa. Mukaan pääsee siis 15 000€:lla. Sen saat kun myyt homeisen suomenmökkiosuutesi jollekin sukulaisellesi tai hänen pahimmalle naapurilleen. Tai sitten otat rahat säästötililtäsi.

Osakkaita tulee mukaan neljä, joista yksi on eläkeläinen ja aikoo oleilla mökillä 6kk vuodessa. Nämä jaksot keskeytyvät kun osakas kaksi haluaa olla mökillä juuri pääsiäisen ja osakas kolme taas viettää hiihtolomaa juuri viikolla 8. Sen jälkeen ikisinkku neljä haluaa olla vapun mökillä. Kesälomat taas on buukattu kahden viikon jaksoissa ja aina ei saa sitä parasta kuukautta, ensimmäinen varaaja vie paikan. Tosin paskan viikon jälkeen on seuraavaan kesään etuoikeus varata parempi viikko. Eläkeläinen yksi onkin jo löytänyt kylästä huoneen jota vuokraa iloiselta leskeltä pääsiäisen yli, ettei tarvitse lentää suomeen silloin. Kas näin. JK7VMMK vastike on 50€/kk ja rahoitusvastike on kas 100€/kk yhteensä siis 150€/kk eli 1800€/vuosi.

Osakas kolme tykkää rakentaa, ja hän tekee mielellään mökin kattoremonttia hiljalleen ja siitä JK7 maksaa hänelle paikallisen työläisen tuntihinnan 5€/h. Rahaa ei liiku vaan hän saa tämän verran alennusta vastikkeistaan.

Lennot Zagrebiin ja siitä autolla 350 km. Itse lokaatiossa on JK7 auto, eli tuo Fiat Panda 4×4 1984, jonka huollot tehdään itse mökkiporukalla.

Virallinen JK7VMMK auto on Fiat Panda 4×4 vm. 1984

Paljonko Jukola7 vetää välistä

Jukola7 Oy järjestää asian ja hoitaa kaiken byrokraattisen kuran. Jukola7 Oy varaa itselleen 20% kunkin mökkikommuunin osakkeista ja 10% käyttöajasta.

Jaa Jukola7:aa myös kavereille