En tiedä vielä mitä, mutta robotiikalla voisi tehdä jotain. Siis näillä itsekseen kulkevilla lampaan kokoisilla vekottimilla. Melko huikeita pelejä rakentelevat jo Sveitsissä ja jenkeissä. mihin sitä soveltaisi? Fiilispohjalta vaikuttaa siltä, että robotiikka-ala tulee näyttämään meille ihmeitä 20 vuoden sisään arjessa.

ANYMAL on veikee peli. mitäs tällä voisi tehdä? Istuttaa maissia?

Tämäkin on veikeä, Bostoninherkku. Spot on.

Miten robotiikka alaan kandeis lähtee mukaan? Soveltais jo olemassa olevia laitteita, aikaansais vuokrattavan robotiikka fleetin – suomeksi laivaston vaikka ei sen vene tarvitse olla… ? Ideoita?

Robottien maahantuontia ja vuokrausta Scandinaviassa

Jos alkais vaan myymään ja vuokraamaan ja soveltamaan robotteja Scandinaviaan? oisko siinä.

Robot rental in Scandinavia

Join our trial program and test what autonomous robots can do for you in your organization in your given environment. Test easily Anymal and Boston Dynamics robots by renting those from Jukola7. We want to operate in Scandinavia and Northern Europe and areas close to us.

Join our Spot-trial program – Your benefits

  • test autonomous robots with a small investment in your environment and organization
  • be in front row of autonomous robotic solutions and in front of your competitors
  • see quickly if there is anything you could do and sell more by using autonomous robots


Nopean toiminnan robotit

Mites tällänen triali: myy eka sellasen hankkeen, jossa puhuu viidelle isolle putiikille, että lähtee testaan mitä tällä robolla tekis niitten arjessa. Eli ottais vaikka poliisi, puolustusvoimat, palokunta ja sitten isoja korporaatioita. Juttelis, että lähtee hankkeeseen mukaan, jokainen heittää 20-40 donaa kiinni ja hankin ton robotin ja sitten niitten firmojen sisällä järkätään ideakisa, että mitä sillä tekis.

Poliisi: testikatupartio, laitetaan toi robo poliisiteippauksilla kiertään kallioo vaikka kesäisenä päivänä tai viikoksi. Katsotaan miten käy ja tutkitaan mitä on popula mieltä.

Palokunta: laitetaan toi värkki mukaan paloautoon, ja tsekataan voisko sillä käydä kurkkaan pahoissa paikoissa, kun on tilanne päällä. Eikös voisi? Ja hei, just oli juttua että toi yks talo oli tippumassa jokeen, sinne ei asukkaat pääse hakeen kamojaan, sehän olis just oikea juttu tähän hätään laittaa toi robo sinne kurkkaan on hellanlevy päällä (tosin sammuuhan se liesi kun talo tippuu jokeen).

Vakuutusyhtiöt: sama talohomma ja varmaan on muitakin.

Puufirmat: StoraEnsot mitä näitä on. No jotain voisi keksiä, olisko sitä tehdasta jos kiertäis läpi? Entäs ihan siellä skutasa? Voisko tarkistaa alueita? Se olis testi vaan, ideat pitäisi hakea jollain ideakilvalla yhdessä asiakkaiden kanssa.

Julkinen sektori: hmm. joku ministeriö?

Hiihtokeskus: mitäs keksis

Joku muu mikä:

Joku muu kolmas:

S-Ryhmä: mitä ne tekis tällä?

Kesko: mitähän ne vois tehdä tällä?

joku iso logistiikkatukkupaja, jolla on isot varastot

Eikös tämä vaikuta ihan mahdolliselta hommalta

Eli pitäs vaan selvittää ton värkin hinta ja sitten myydä ensin triali keikat noin 5- 10 kpl yrityksille jne. Sitten hankkis vekottimen ja alkais ajeleen sillä. Ja suunnittelis siihen niitä modifikoituja työkaluja tms kärkiä, millä sitten tekis mitä tekis. Saisko sen muuraamaan tiiliseinää?

Jaa Jukola7:aa myös kavereille